Friday, February 25, 2011

Curs de formare - Metode interactive de formare/invatare

Cele mai spectaculoase realizări ale omenirii se datorează efortului colectiv. In acest context predarea centrată pe elev şi munca în echipă sunt concepte recunoscute şi verificate de practica pedagogică din întreaga lume.
Cursul nostru conține strategii de coordonare, monitorizare şi management a efortului colectiv al educatorilor şi al elevilor , care sperăm să devină un generator teoretic şi practic de produse care să-i ajute pe educatori in munca lor. Interacțiunea intre membrii grupului este motivantă şi generatoare de inspirație. Dă roluri şi definește eforturile şi responsabilitățile individuale. Fiecare membru al grupul își are locul şi rolul precis in echipă , acestea fiind recunoscute de ceilalți membri. Munca in echipă este rezultatul implicării şi dăruirii fiecărui membru in scopul obținerii unui consens.

Principalele obiective ale cursului:

1.Identificarea/crearea/ analizarea abilităților creative ca metode pentru învățarea şi predarea interactivă
2.Oferirea unor strategii de învățare experienţiale, inter si transdiciplinare in scopul dezvoltării competenţei „A învăța să înveți”
3.Exersarea diferitelor tipuri de muncă in echipă cu scopul de a dezvolta competenţe de integrare si interrelaţionare socială
4.Identificarea de catre cursanti a rolului si a locului preferat / autoatribuit in echipa de lucru (aplicatie practica / testul Belbin);
Metodologie:
Cursul se va desfășura pe perioada a 2 zile ( 4 ore vineri si 8 ore sambata + 4 ore pentru studiu individual). Total 16 ore

La finalul cursului participanții vor obține un certificat de absolvire .

Competenţe dobândite:

•Abilități de accesare a documentelor educaționale
•Abilități de utilizare a softurilor educaționale pentru documentare, informare si producere de instrumente de evaluare şi autoevaluare
•Abilități de management al clasei in vederea dobândirii competenţei de a „învăța să înveți”
•Abilitati de inter - relaționare si autocunoaștere

Se vor organiza 6 ateliere de lucru centrate pe învățarea activă, utilizarea mijloacelor Multimedia si metode de autoevaluare.

Vineri:
14:00- 15:30- Cadrul European al Competenţelor Cheie necesare integrării cu succes pe piața forței de munca. ( Mariana Hudrea, Elena Iercosan, Florentina Baciu, Cristina Ambrus)
15:30- 16:00 Pauza
16:00- 17:30 : Utilizarea softurilor educaționale Multimedia ca mijloc de predare/învățare , testare si creștere a motivației elevilor (Mariana Hudrea, Elena Iercosan)

Sâmbătă:
9:00- 10:30- Utilizarea softurilor educaționale Multimedia ca mijloc de predare/învățare , testare si creștere a motivației elevilor (Mariana Hudrea, Elena Iercosan)
10:30-11:00- Pauza
11:00 – 12:30 Cum se proiectează activităţi de predare/învățare menite sa stimuleze elevii in procesul de dobândire de cunoștințe ( Florentina Baciu, Cristina Ambrus)
12:30- 15:00- Pauza de masa
15:00- 16:30 Tehnici de psihodrama utilizate cu succes in procesul de învățare (Florentina Baciu, Cristina Ambrus)
16:30- 18: 00 Evaluarea modulului; feedback-ul participanților si aplicatii practice ( Mariana Hudrea, Florentina Baciu, Cristina Ambrus)

No comments:

Post a Comment